KRISTEL REIJNEN
                                               Coach & selectief eetgedrag specialist bij hoogbegaafdheid

Selectief eten bij hoogbegaafdheid 


Om verschillende redenen zie je vaak selectief eetgedrag bij hoogbegaafde/hoog intelligente kinderen. Dit kan behoorlijk beperkend zijn voor zowel kind als ouder.  Waar bij veel kinderen slecht eten een fase is, zie je bij hoogbegaafde kinderen vaak dat deze fase niet vanzelf over gaat.  

Voor ieder mens is een gezond en gevarieerd eetpatroon van groot belang. Een gezond een gevarieerd eetpatroon is de basis voor een gezond lijf.  Hierin gaat het natuurlijk over een goede weerstand, voldoende energie, een gezonde groei, een gezond gewicht en een verminderd risico op ziekten op lange termijn.  Een gezond eetpatroon is tevens van belang voor een goede stemming, het verminderen van angsten, negatieve gedachten en depressieve gevoelens. Het ondersteunt je dus in het lekker in je vel zitten en in je kracht kunnen staan.  Ik geloof dan ook echt dat het cruciaal is dat er een goed eetritme , een gezonde relatie met voeding en een gezond eetpatroon is. 

Vanuit mijn vorige praktijk Kinder Eetcoach Tilburg heb ik ruime ervaring opgedaan met begeleiden van selectieve eters, met een specialisatie richting hoogbegaafde kinderen.  Vanuit daar zag ik op meerdere redenen een duidelijk verband tussen hoogbegaafdheid en selectief eetgedrag.  Vanuit hier ben ik gestart met de begeleiding van ouders om hun kinderen te begeleiden in het uitbreiden van hun eetpatroon, op een fijne en ongedwongen manier. 


Begeleiding

Zoek je als ouder begeleiding op het gebied van selectief eetgedrag van je kind?  Wil je leren hoe je kind kan begeleiden in het uitbreiden van zijn voedingspatroon? Vraag hier een online consult aan.  De online consulten zijn 1 uur en de kosten hiervoor bedragen 80 euro.  

Wat kun je verwachten in de online consulten?

- meer inzicht in waarom selectief eetgedrag is ontstaan bij je kind

- inzicht in de processen achter selectief eetgedrag

- handvatten over hoe je als ouder om kan gaan met selectief eetgedrag van je kind

- handvatten om je kind in het proces te begeleiden



Trainingen en workshops

Heb je in je organisatie te maken met selectief etende kinderen? Zou het fijn zijn om daar eens wat meer informatie over te krijgen? Kijk dan eens bij trainingen en webinars die ik verzorg.