KRISTEL REIJNEN
Begeleiding van pientere kinderen & hun ouders.                                                 Voor buitenbeentjes en binnenvetters. 

Begeleiding bij overgewicht
 

Overgewicht bij je kind is niets iets waar je voor kiest. Als ouder(s) kun je er mee te maken krijgen. Bij de begeleiding bij overgewicht ligt de focus op de autonomie van het kind. 


Ik leer kinderen opnieuw luisteren naar hun lijf, ik vertel ze wat er gebeurt wanneer we ongezonder eten en waarom het soms lastig kan zijn om gezondere keuzes te maken.  Wanneer heeft ons lijf echt eten nodig en wanneer hebben we lekkere trek? Hoe kun je dat verschil zelf aanvoelen?

Ik leer ze zelf keuzes maken. Ik werk dus ook niet met dieten. De insteek is een gezonde leefstijl met voldoende gezonde voeding, beweging, slaap, ontspanning en bewust gekozen uitzonderingen. 

En waarom is het eigenlijk zo belangrijk om gezond te eten? Wat doen al die vitaminen, vezels en gezonde vetten nou eigenlijk voor je lijf?

We kijken samen hoe we dit alles makkelijk kunnen implementeren in het gezin. Vaak zijn er ook maar kleine veranderingen nodig hierin, vaak gaat er al heel veel goed. Afhankelijk van de leeftijd van het kind zal de begeleiding meer voor ouders danwel kind zijn. 


 De begeleiding vindt plaats vanuit mijn praktijk Kinder Eetcoach Tilburg. Meer informatie en tarieven zijn te vinden op www.kindereetcoachtilburg.nl